21 de persoane, arestate preventiv pentru trafic de migranți. Legătura cu Timișoara

21 de persoane, arestate preventiv pentru trafic de migranți. Legătura cu Timișoara

21 de persoane, arestate preventiv pentru trafic de migranți. Erau aduși din Dolj în zona Timișoarei.

Potrivit polițiștilor, în acest caz au fost efectuate 17 percheziții domiciliare în județul Dolj, fiind emise și 21 de mandate de aducere, unul dintre acestea pe numele unui cetățean bulgar, aflat pe teritoriul României.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 autovehicule, 38.100 de lei, 22.465 de euro, un pistol de calibru 9 mm, un revolver cu muniția aferentă, stații de emisie-recepție, medii de stocare și sisteme informatice.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni români și bulgari, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Membrii grupului infracțional organizat ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea ori sănătatea migranților. Aceștia erau trecuți frontiera cu ambarcațiuni nesigure; unii era abandonați în zone greu accesibile și în condiții meteorologice defavorabile sau erau transportați în condiții improprii – în portbagaj, într-un număr mare în spații înguste.

Membrii grupului infracțional organizat ar fi îndrumat, călăuzit și transportat ilegal, până la frontiera Bulgariei cu România, migranții, care ar fi fost ajutați să traverseze fluviul Dunărea cu ambarcațiuni, în zona de sud a județului Dolj, după care ar fi fost îmbarcați în tiruri sau autoturisme și transportați până în zona Timișoarei.

Migranții ar fi fost dispuși să plătească între 8.000 și 13.000 de euro pentru a ajunge în state din Europa de vest.

CITEȘTE ȘI: Mizerie de nedescris și gândaci, găsite la o firmă de panificație din Timișoara. Video!

În cursul cercetărilor, au fost documentate mai multe transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi introdus și transportat ilegal, în România, aproximativ 182 de migranți.

Ultimul transport a fost depistat la data de 13 ianuarie 2023, când poliţiştii de frontieră au oprit, în localitatea Bistreţ, un grup format din 21 de cetăţeni sirieni.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea a 21 de persoane, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Ulterior, Tribunalul Dolj a dispus luarea măsurii arestării preventive față de cele 21 de persoane, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *