17 timişeni au ajuns în stare gravă la spital

pnuemonie

Aproape 1.500 de timișeni au fost ”răciți” în prima săptămână din 2018. Datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș arată că în perioada 1-7 ianuarie, 1.286 de persoane au fost diagnosticate cu viroză respiratorie, dintre care 17 au avut nevoie de îngrijire într-o unitate sanitară. De asemenea, medicii au înregistrat 133 de cazuri de pneumonie, în 19 impunându-se spitalizarea.

Potrivit specialiștilor, numărul mai mare de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de perioada precedentă a fost favorizat de încălzirea neașteptată a vremii pentru această perioadă din an, ceea ce a reprezentat un factor de stres pentru organism.

Pentru perioada următoare, estimările medicilor nu sunt îmbucurătoare. Astfel, scăderea bruscă a temperaturilor până la minime negative, prognozată pentru acest sfârșit de săptămână, dar și reluarea cursurilor în unitățile de învățământ crează premizele apariției unui număr mai mare de boli de sezon.

Cea mai bună metodă de prevenire a virozelor o reprezintă igiena, susțin medicii. De cele mai multe ori, virozele respiratorii se transmit de la o persoană la alta atunci când mâinile vin în contact cu secrețiile nazale de la o persoană infectată. De aceea o bună igienă a mâinilor reprezintă cea mai potrivită metodă de prevenție.

De asemenea, foarte importante sunt alimentația, exercițiile fizice, ieșirea în aer liber, respectarea timpului de somn, dar și aportul de produse naturale. Legumele și fructele aduc un aport important de vitamina C, care ajută sistemul imunitar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns