Vraciul plantelor. Un timişorean a renunţat la avantajele oraşului, pentru a fi cât mai aproape de natură

aerius

S-a născut la Timişoara, fiind atras de natură încă de mic copil. Tocmai de aceea a ales să înveţe la Liceul Silvic din Timişoara. Anii au trecut, iar fostul elev s-a angajat şi timp de zece ani a lucrat în domeniul agriculturii.

A fost reprezentant de vânzări, iar apoi manager de zonă, urcând pe scară ierarhică. În 2003 a luat decizia să urmeze cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, iar în prezent este doctorant, specializându-se în viticultură.

vasile sanca andrasPentru ca să fie cât mai aproape de natură, Vasile Sanca Andraş a renunţat la avantajele oraşului de pe malurile Begăi şi s-a mutat la Becicherecu Mic, unde are o căsuţă frumoasă.

„Aici mă simt bine, sunt mult mai liniştit decât la Timişoara”, ne-a spus timişoreanul.

Pentru că este prezent în comună de mai bine de trei ani şi publică lunar în ziarul primăriei ce lucrări trebuie efectuate în legumicultură şi ce se însămânţează în luna viitoare, Vasile Sanca Andraş a devenit cunoscut în Becicherecu Mic.

„Nu o dată oamenii din comună au venit la mine cu câte o frunză sau o creangă ca să le spun de ce boală suferă şi cum să aplice tratamentul. Pentru că uneori nu-mi dau seama ce boală au, merg la domiciliul săteanului ca să văd mai bine starea plantelor”, a spus specialistul.

Cu timpul a devenit renumit în întreagă zonă, fiind căutat şi de oamenii din Dudeştii Noi şi din Biled. Vasile Sanca Andraş îşi cultivă cu multă pasiune şi propria grădină şi îşi conduce cu darg mica lui afacere, un mic magazin cu doctorii pentru plante şi seminţe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *