106 directori și directori adjuncți urmează să fie numiți în unitățile de învățământ din Timiș, rămase vacante după concurs

de invatamant

Cea de-a doua etapă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar s-a încheiat.

În județul Timiș, au fost scoase la concurs 154 de funcții, 102 de director și 52 de director adjunct, rămase vacante după concursul organizat în perioada septembrie-decembrie 2021.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, la concursul desfășurat în sesiunea ianuarie-aprilie 2022, s-au înscris 88 de cadre didactice.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Cosmin Tabără: ”Nu mai există motivație în primărie!”

La proba scrisă, care a avut loc pe 18 februarie, au participat 78 de candidați, 10 fiind absenți.

Proba a fost promovată de 50 de candidați, care au optat pentru a susține proba de interviu pentru 62 de funcții didactice de conducere: directori și directori adjuncți.

În urma susținerii interviurilor, 32 de cadre didatice au fost declarate „reușit” și au optat pentru funcția de director, respectiv 16 cadre didactice au fost declarate „reușit” și au optat pentru funcția de director adjunct.

Aceste cadre didactice vor fi numite în funcțiile de conducere, în urma promovării concursului, începând cu 18.04.2022, pentru o perioadă de patru ani.

CITEȘTE ȘI: O nouă categorie de români poate ieși mai repede la pensie | Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

În total, în urma desfășurării celor două sesiuni de concurs, septembrie-decembrie 2021 și ianuarie-aprilie 2022, în județul Timiș au fost ocupate prin concurs 123 funcții de directori și 58 funcții de directori adjuncți.

Pentru funcțiile rămase vacante, 70 de directori și 36 de directori adjuncți, numirile se vor face prin detașare în interesul învățământului, începând cu 18 aprilie 2022, la propunerea inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoanelor solicitate, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2021-2022.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *