Creșterea siguranței pacienților, pe lista de priorități

siguranta pacienților

Primul pas pentru creșterea siguranței pacienților a fost făcut.

O inițiativă de modernizare și extindere a capacităților Spitalului Municipal Timișoara ar putea primi finanțare europeană nerambursabilă.

Primul pas a fost făcut după ce Consiliul Local a dat undă verde proiectului intitulat ”Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice – modernizarea și extinderea infrastructurii de energie electrică și a IDSAI (Instalație de detectare, semnalizare și alarmare) în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (SCMUT) – Clinicile Noi”.

CITEȘTE ȘI: 106 directori și directori adjuncți urmează să fie numiți în unitățile de învățământ din Timiș, rămase vacante după concurs

Prin implementarea proiectului se preconizează creșterea numărului de compartimente care beneficiază de echipamente noi, prin achiziționarea și montajul sistemelor de detectare, semnalizare și alarmare la incendii cu acoperire totală și de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației admise de oxigen în atmosferă, instalații de fluide medicale, precum și optimizarea instalațiilor electrice ale spitalului.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Cosmin Tabără: ”Nu mai există motivație în primărie!”

Valoarea totală a proiectului este de 10,623 milioane de lei, inclusiv TVA. Finanțarea europeană, integral nerambursabilă, ar putea fi obținută prin Programul Operațional Infrastructură Mare, după cum preconizează municipalitatea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *