O nouă categorie de români poate ieși mai repede la pensie | Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

pensie

O nouă categorie de români poate ieşi mai devreme la pensie, după ce legea a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial pe 31 martie.

Este vorba despre cei care lucrează în termocentralele pe bază de cărbune şi în extracţia de cărbune, potrivit mediafax.ro.

În această săptămână a fost publicată în Monitorul Oficial legea care le dă dreptul salariaţilor încadraţi pe anumite locuri de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă să iasă mai devreme la pensie.

Aceste modificări permit personalului care a lucrat în termocentralele pe bază de cărbune şi în extracţia de cărbune să iasă mai repede la pensie.

Prezenta lege prevede ca la articolul 30 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (43) se introduce un nou alineat, alineatul (44), cu următorul cuprins:

”(44) Este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. i), în locurile de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă”.

Prezenta lege intră în vigoare la trei zile de la data publicării, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *