Zone rezidențiale și spații verzi generoase, într-o comună de lângă Timişoara. În curând!

În materie de dezvoltare, zona periurbană a Timișoarei dovedește viteze diferite. În timp ce nordul acesteia face spectacol (Dumbrăvița, Ghiroda), sudul are ritmuri contradictorii.

Fără alte comparații, ne limităm doar la comuna Sânmihaiu Român, întârziată în materie de infrastructură stradală și utilități, dar nu numai. Conform vicelui Sorin Voin, cauza ar trebui căutată în… geografie.

Sânmihaiu Român nu are aceleași legături rutiere ca și Dumbrăvița (adică nu se află pe centura actuală a Timișoarei și nici pe legătura cu autostrada. „De aceea, spune oficialul local, nordul periurban este supradezvoltat, iar sudul nu prea”.

Tot el spune povestea unui investitor austriac care nu și-a amplasat obiectivul în această comună din cauza lipsei legăturii cu arterele rutiere europene. O altă cauză a întârzierii dezvoltării este identificată în prevederile Legii pășunilor, care se constituie într-un obstacol real.

Dincolo de aceste explicații, să rămânem, totuși, într-o sferă optimistă, pentru că se lucrează la noul PUG (planul urbanistic general) al comunei, care este în proporție de 70 la sută finalizat.

Acesta prevede câteva zone de dezvoltare de mare interes, situate în spatele Metro (Calea Șagului), respectiv, perimetre industriale și rezidențiale, precum și spații verzi generoase.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Zone rezidențiale și spații verzi generoase, într-o comună de lângă Timişoara. În curând!

  1. Ați mai trecut prin Giroc să vedeți cei acolo , să nu vă doriți , chiar e„ spectacol ” , ăia au trecut la construit blocuri , e extrasupradezvoltat , sudule să nu vrei așa ceva .

Lasă un răspuns