Zonă de servicii și industrie, într-o comună de lângă Timişoara

mosnita

O comună de lângă Timişoara se numără printre entitățile teritoriale care, deși s-au dezvoltat spectaculos din punct de vedere rezidențial, nu au făcut același lucru în plan economic.

Este vorba despre Moşniţa Nouă. Cele câteva unități amplasate în perimetrul fostului IAS și pe platforma avicolă, la care se adaugă microîntreprinderile și firmele mici de producție și servicii, nu aduc la pușculița primăriei veniturile necesare pentru a putea ține pasul cu expansiunea imobiliară și nevoile în materie de infrastructură care au crescut exponențial în ultimele decenii.

În acest context, noul Plan Urbanistic General (PUG) este un bun prilej pentru a corecta o viziune de dezvoltare preponderent rezidențială care s-a dovedit neinspirată din punct de vedere bugetar. Acest document se află în curs de elaborare, peste câteva săptămâni urmând a fi aprobat în principiu de către consiliul local, după care va intra în etapa avizelor.

Trebuie precizat că un plan director din 2005 a conturat o amplasare a zonelor economice pe axele drumurilor județene și nu compact, de aceea se va continua această viziune, lamentările pe această temă fiind în prezent tardive.

După cum a declarat viceprimarul Kadar Gheorghe, noul PUG va prevedea câteva sute de hectare pentru zone de servicii și mică industrie, cu precizarea că obiectivele poluante nu vor fi autorizate în aceste perimetre de expansiune economică.

De menționat că terenurile aparțin unor proprietari privați, primăria nedispunând decât de o suprafață de circa 10-12 hectare, ceea ce nu înseamnă mare lucru la scara la care se dorește dezvoltarea economică a comunei. Atuurile acestor zone se bazează pe faptul că aeroportul, autostrada și centura Timișoarei se află în apropiere.

premii iulie

Rămâne de văzut însă dacă investitorii care se dorește să fie atrași în aceste zone vor răspunde favorabil și își vor amplasa obiectivele la Moșnița, având în vedere și realitatea de astăzi a deficitului cronic de forță de muncă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns