În zona Dacia va „răsări” o piaţetă

Unul dintre obiectivele pe care şi le-a fixat edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, este amenajarea de piaţete în cât mai multe cartiere.

Primarul nu are în vedere, însă, doar funcţia de destindere pe care ar trebui să le-o asigure cetăţenilor aceste obiective cu bănci şi spaţii verzi amenajate sau chiar cu fântâni arteziene, dacă este posibil, dorind să le dea şi destinaţia de găzduire a unor evenimente culturale de amploare redusă.

„Vreau să continui ceea ce am realizat recent în cartierul Soarelui, unde am amenajat un loc foarte plăcut, cu o fântână, copăcei în ghivece foarte mari şi bănci. În acel loc se pot organiza evenimente cultural-artistice de mai mică anvergură.

Studiile au arătat că un procent mic din populaţie frecventează instituţiile culturale. În zona centrală avem suficiente locuri în care se pot organiza evenimente în aer liber şi trebuie să facem acest lucru şi în cartiere. În zona Dacia vom amenaja următoarea piaţetă, rămânând să identificăm exact amplasamentul. Vreau să mai facem în acest an două sau trei, în diferite cartiere, şi vom continua proiectul în 2018.

Subliniez că în aceste locuri nu vor fi organizate manifestări cultural-artistice foarte zgomotoase sau la ore nepotrivite, pentru că sunt blocuri în apropiere”, a promis Nicolae Robu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns