Ziua şi migranţii, la frontiera de vest

Două grupuri de migranţi au fost oprite din drum de poliţiştii de frontieră timişeni. 11 persoane au fost observate cu ajutorul autospecialei cu termoviziune deplasându-se pe câmp, în zona Valcani-Beba Veche, în încercarea de a trece ilegal frontiera, din Serbia.

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare împreună cu jandarmii au preluat migranţii, care au fost duşi la sediul poliţiei. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate. S-a stabilit că opt sunt cetăţeni afgani, doi pakistanezi şi un iraniain, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat, de asemenea, pe malul râului Mureş, în zona localităţii Saravale, patru bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

După ce au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Kosovo, solicitanţi de azil, cazaţi la Serviciul pentru imigrări Timiş, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

Cei patru sunt la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei spre Ungaria, ei fiind depistaţi şi în 6 septembrie. La acea dată le-au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns