Ziua în care Munții ne povestesc istoria

Ziua în care Munții ne povestesc istoria

Ziua în care Munții ne povestesc istoria

Pentru că astăzi, ca în fiecare an pe 11 decembrie, se celebrează Ziua Internațională a Muntelui, reprezentanții Muzeului Național al Banatului au ținut să marcheze momentul în felul în care ne-au obișnuit deja de câțiva ani, cu o poveste însoțită de o frumoasă imagine de arhivă.

„Astăzi, 11 decembrie, sărbătorim nu doar niște înălțimi geografice, ci adevărate comori ale naturii și istoriei. Este Ziua Internațională a Muntelui, o ocazie unică de a ne reaminti de măreția și importanța lor vitală.

Înființată de Națiunile Unite, această zi este un manifest pentru conștientizarea rolului crucial al munților în menținerea echilibrului vieții pe planeta noastră. De la surse de apă dulce, refugiu pentru biodiversitate, până la inspirație pentru artiști și aventurieri, munții sunt mult mai mult decât niște simple elemente ale reliefului.

Pentru a sărbători această zi, vă invităm să priviți o fotografie purtătoare de povești excepționale din patrimoniul Muzeului: Sculptorul Romul Ladea în Munții Semenic – Piatra Goznei. O fotografie realizată în perioada interbelică de Virgil Birou, inginer, scriitor și colecționar de artă, aflată în fondul Virgil Birou din colecțiile Compartimentului Arte Vizuale, donația familiei Virgil Birou.Imaginea surprinde nu doar un moment artistic, ci și o simbioză între om și natură. Un dialog sculptat în timp, între artă și natură”, au subliniat ieri membrii echipei MNaB.

CITEŞTE ŞI: Marșul Eroilor organizat de suporterii timișoreni, la o nouă ediţie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *