Ziua Drapelului, sărbătorită și la Timișoara

Ziua Drapelului, sărbătorită și la Timișoara

Ziua Drapelului, sărbătorită și la Timișoara.

Ziua Drapelului Naţional al României este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat și o femeie, căutați cu bărci și scafandri în râul Timiș. UPDATE: Cele 2 persoane au fost găsite moarte

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia, mai scrie wikipedia.

26 iunie, Ziua drapelului naţional al României. Evenimente şi ceremonii publice

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită astăzi, 26 iunie, în București, de la ora 10.00, printr-o ceremonie publică care a avut loc în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită și la Timișoara, printr-o ceremonie organizată în centrul orașului. „Adoptat în timpul Revoluţiei din 1848, Drapelul Tricolor este simbolul naţiunii române, alături de Stema României şi de Imn.

drapel 1 2

De ziua Drapelului Naţional, să ne gândim la momentele care au făurit această naţiune, la ostaşii noştri care l-au purtat în luptă, la sportivii care ne reprezintă cu mândrie. La Mulți Ani!”, este mesajul transmis de prefectul Mihai Ritivoiu.

Foto: Instituția Prefectului Județului Timiș

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns