Ziua Armatei Române

ziua armatei

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” organizează joi, de la ora 11, în Piaţa Libertăţii, un ceremonial militar şi religios cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autorităţile publice judeţene şi locale, elevi şi studenţi, reprezentanţi ai mass-media, precum și membrii comunităţii locale.

CITEȘTE ȘI: Avertisment de ultimă oră de la meteorologi! Cod portocaliu și galben de vânt, în Banat

La data de 25 octombrie 1944 a fost eliberată de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.

Eliberarea părții de nord-vest a României nu a însemnat și încetarea luptelor duse de Armata Română, care a continuat războiul antifascist alături de puterile Națiunilor Unite pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, până la victoria finală.

CITEȘTE ȘI: Sudul județului Timiș, tot fără gaz

„Ajunse la frontiera din 1940, diviziile noastre sunt gata de un nou efort și de noi lupte alături de marii noștri aliați, până la înfrângerea totală a forțelor germano-maghiare”, menționa comunicatul Marelui Stat Major din 25 octombrie 1944.

Astfel, 25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când Armata Română şi-a îndeplinit menirea firească.

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau se află în slujba ei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns