Zilele Lacului Surduc

surduc3

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) din județul Timiș și Primăria Comunei Fârdea, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează, sâmbătă şi duminică, a doua ediție a „Zilelor Lacului Surduc”. Evenimentul îşi propune să promoveze obiectivele turistice din zonă, să dezvolte cicloturismul și turismul de weekend.

„Zilele Lacului Surduc” se adresează în egală măsură tinerilor, familiilor cu copii și seniorilor, fiind o manifestare la care organizatorii se aşteaptă la un public de 3.000 – 4.000 de persoane, atât din zonă, cât și din Timișoara, Lugoj, județele învecinate, dar și din Serbia și Ungaria.

Duminică, 26 iunie, cu sprijinul Clubului Bănățean de Turism (CBT) și al Administrației Bazinale de Apă Banat, turiștii vor avea posibilitatea de a închiria biciclete și, ghidați de membrii clubului, vor putea parcurge un traseu de 15 kilometri în jurul lacului Surduc, ocazie de a descoperi zona, de a admira peisajul și de a face mișcare.

Tot ca noutate, anul acesta, organizatorii vor oferi o demonstrație de karting pentru copii, iar pe malul lacului, în fiecare din cele două zile, timp de șase ore, micuții vor avea la dispoziție și se vor putea bucura, gratuit, de tiroliană, tir cu arbaleta, plimbări cu barca pe lac, face-painting și slack-line. Sâmbătă, copiii se vor bucura de un spectacol al Teatrului de Păpuși Merlin.
Nu vor lipsi tradiţionalele întreceri de caiac, canoe, plimbări cu hidrobicicletele, demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și un show aerian cu noi elemente în această ediție. Iar la mal, micuţii vor putea participa la un concurs de pescuit.

Sâmbătă seara, Ricardo Caria va urca pe scenă cu alte sale ritmuri de fado, iar de la ora 19,00, Alexandra Mitroi feat. Sean Norvis and the Band vor încânta publicul timp de trei ore, pentru ca seara să se încheie la ora 22, 00 cu un foc de artificii. Ziua de duminică este destinată muzicii populare, nume cunoscute ale folclorului fiind așteptate pe scena de pe malul lacului Surduc, de la ora 15,00.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns