Zi plină la Liceul Pedagogic

peda

Mari emoţii în prima zi de şcoală, pentru cei 1.550 de elevi ai Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara.

Deschirea anului şcolar a fost puţin atipică, faţă de ediţiile precedente. Cornel Petroman, directorul unităţii de învăţământ, a prezentat nu doar meritele foştilor elevi şi ale profesorilor şi învăţătorilor, dar şi nemulţumirile legate de problemele administrative.
peda1

„Pentru a practica un învăţământ de calitate am avea nevoie de suplimentarea personalului care se ocupă de îngrijire şi pază. De asemenea, ar trebui dotate câteva laboratoare de chimie, fizică şi biologie.

Iar o altă problemă pe care încercăm să o rezolvăm este cea a organizării tuturor cursurilor într-un singur schimb”, a spus Petroman. La deschiderea a participat şi Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Un moment emoţionant atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice a fost cel în care Înaltpreasfinţia Sa a oferit copiilor şi dascălilor pliante tematice.

„Mă simt de parcă am mai trăit acest moment cândva. Pe un vapor pe ale căror catarge s-au oprit din zbor să se odihnească multe păsări călătoare.
peda2

Apoi şi-au continuat drumul. Este un sentiment unic să simţi atâta bucurie. Ei reprezintă viitorul României”, a spus Mitropolitul Banatului. Desigur, cele mai mari emoţii au fost pentru copii, unii dintre ei de doar cinci anişori, care au păşit pentru prima dată în şcoală.

Ei au fost strigaţi pe nume şi şi-au urmat învăţătoarele în sălile de clasă, pornind într-o nouă aventură a vieţii lor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns