Zi de curăţenie la Giroc şi în împrejurimi. Iniţiatorii, „o gaşcă de oameni faini”

În comuna Giroc, ziua de duminică, 25 martie, va fi… una de curăţenie, „decretată” de un grup de tineri voluntari care consideră că, implicându-se direct în colectarea deşeurilor aruncate aiurea de cei certaţi cu civilizaţia, vor putea aduce un serviciu mediului înconjurător.

„Vrem să avem un loc curat și plăcut ochilor și sufletului, pentru momentele în care luăm o pauză de la nebunia oraşului și vrem să ieșim afară. Pentru asta, avem nevoie de oameni care, periodic, au chef de mişcare în aer liber și de o activitate motivantă și utilă, prin care ne limpezim mințile și ajutăm natura așa cum ne ajută și ea, adică necondiționat.

Puteţi veni oricând și sta oricât vreţi, duminică, 25 martie, între orele 12 și 18. Să fiţi dotaţi cu mănuși menajere, saci/sac de gunoi, îmbrăcaţi de scandal (și gros, în caz că-i frig și bate vântul), să aveţi la voi sandwich-uri sau orice altceva doriţi pentru pauza de masă, apă de băut, apă de spălat pe mâini și-un săpun mic sau șervețele umede.

Dacă, pe lângă toate acestea, mai aveţi și voie-bună și liniște-n suflet, nu vă rămâne decât să vă apucați de treabă și să strângeți deșeuri de metal, plastic, sticlă, carton sau aluminiu (doze de bere, sticle, peturi, cutii). Mai departe vom vedea la fața locului varietatea bogată de gunoaie.

Materialele nu trebuie sortate pe categorii. Cu asta ne vor ajuta cei de la Retim care au metode de reciclare clasificată. Noi doar vom aduna totul la un loc, atenți să nu ne zgâriem ori tăiem, fără grabă, cu multă răbdare.

Punctul de întâlnire în care trebuie să ajungeți și din care se pornește curățenia se află la capătul pădurii de la Giroc, imediat după trecerea digului spre râul Timiș. Se poate ajunge ușor pe șosea, cu bicicleta sau mașina.

De acolo, fiecare participant la această campanie va porni să curețe în ce direcție dorește: în stânga spre Urseni, în dreapta spre Șag, pe dig către pădure sau dincolo de lizieră, printre copacii. Locul în care se adună sacii de gunoi este tot la punctul de întâlnire, lângă dig, pe partea de către Timiș”, subliniază organizatorii acestei acţiuni.

„Nu suntem vreo asociaţie sau vreo firmă, ci doar o gaşcă de oameni faini care încercăm să ne adunăm laolaltă cu alţi voluntari dornici să dea naturii o mână de ajutor. Manifestarea << Zi de curăţenie>> se va repeta în fiecare lună, în diferite locuri dimprejurul, dar şi din interiorul oraşului Timişoara”, adaugă membrii acestei inimoase echipe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns