Zero lei de la guvern pentru Timișoara

Promisiunea primarului Fritz: În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire

Din suma totală de un miliard de lei pentru municipiile, orașele și comunele României, Timișoara nu a primit nici un leu. La fel ca celelalte localități din Timiș conduse de primari USR-PLUS, Dumbrăvița, Cenad, Foeni.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Timișoarei, spre o nouă condamnare?

„Aceste alocări de fonduri nu sunt „cadouri guvernamentale”, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităților noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraș din județul Constanța pe care îl respect, are 10 la sută din locuitorii Timișoarei și a primit o alocare de 20 de milioane de lei. Timișoara – nimic. Miroase a răzbunare politică.

Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București? Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timișoara merită susținută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timișoarei. Timișoara contribuie substanțial la bugetul de stat al României, dar nu primește bani pe măsura contribuției. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timișoara contribuie mai mult la bugetul țării decât primește.

Adevărul este că Timișoara este ce este prin forțe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timișorenilor și investitorilor care au văzut potențialul orașului. Nevoia urgentă a momentului, pentru Timișoara, este susținerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării orașului.

Cvadruplarea (!!!) prețului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local și nici de abonații Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”, atrage atenția primarul Timișoarei, Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Zero lei de la guvern pentru Timișoara

  1. Robu in majoritatea din cei 8 de mandat a stat in opozitie si cu toate astea a facut lucrari de anvergura, cu bani europeni si de la bugetul local, pe care Fritz le lua in deradere in campania electorala. El in schimb a ales sa faca mereu politica, declaratii absolut aiurea in lupte care nu erau ale lui. Acum se plange ca nu are bani. Chiar asa sarac sa fie bugetul Timisoarei? Unde sunt totusi banii, in conditiile in care mare din proiectele lui Robu au fost oprite, temporizate, anulate dupa caz. Solutia: marim taxele si impozitele, taxele de parcare. Trebuie si armata de consilieri (mai precis 10, fata de unul pe care il avea Robu), plus prietenii pe care i-am pus prin institutiile subordonate sa fie platiti, nu-i asa? SI trebuie sa platim si amenzile luate de Colterm. Fereasca Dumnezeu sa stea oamenii in frig, cum s-a intamplat la Bucuresti, in timp ce trimit SMS-uri sa-si plateasca parcarea din fata blocului, felicitandu-se pentru ca au votat un incompetent, fara nicio experienta si fara ca nimic sa il recomande pentru aceasta functie.

Lasă un răspuns