Viceprimarul Timișoarei, spre o nouă condamnare?

Ruben Lațcău va trebui să mai efectueze 14 zile de muncă în folosul comunității, susține consilierul local PSD Radu Țoancă, în urma unor investigații proprii. Va reamintim că actualul viceprimar a avut o condamnare penală pentru că a condus având permisul suspendat, executând o pedeapsă de muncă în folosul comunității la SC Horticultura SA.

CITEȘTE ȘI: S-a stins fostul subprefect Zoltan Marossy

Radu Țoancă dezvăluie, însă, că Lațcău a driblat sistemul, nu a exdecutat întreaga perioadă,  a depășit termenul legal și riscă acum o nouă condamnare. Iată postarea publică a lui Țoancă:

”O bomba politică cu iz penal va fi detonată mâine, când la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara va fi înregistrată oficial o plângere a SC Horticultura SA Timișoara care, in urma unei anchete interne administrative, a stabilit că Ruben Lațcău, actualul viceprimar al Timișoarei, a trișat cu 14 zile, în perioada mai- iulie 2020, cand a efectuat pedeapsa de 80 de ore de munca in folosul comunității, din Dosarul 8010/P/2018 .

Deși avea de efectuat 40 de zile, a câte 2 ore zilnic de muncă în folosul comunității la societatea locala de horticultură, Ruben Lațcău a reușit să păcălească sistemul cu 28 de ore- adica 14 zile – așa cum reiese din declarațiile olografe a 3 angajati implicați în acest proces. Dar nu aceste zile restante pot deveni neapărat problema cea mai mare a lui Ruben Lațcău, ci posibilitatea redeschiderii acestui dosar și a condamnării sale.

De ce ? Pentru că,  în conformitate cu Legea 253/2013 și a Alineatului 3 din Ordonanța de renunțare a urmăririi penale, era obligat ca în maximum 6 luni de la stabilirea acestei pedepse să se prezinte la sediul societăii și să înceapă orele stabilite de procuror. Diferența de timp din 22. 10. 2019 – data ordonanței – și 26. 05. 2020- prima zi pontată la Horticultura – este de 7 luni și 4 zile, ceea ce poate conduce la redeschiderea dosarului și trimiterea lui în instanță!

PS – Nu m-aș fi implicat în acest subiect, dacă nu aș fi aflat că inclusiv fiul directorului Andrei Drăgilă a fost sunat de viceprimarul Timișoarei, care a făcut presiuni uriașe asupra managerului Horticultura să isi dea demisia din funcție, promitandu-i acum ca îl va numi interimar pentru 4 luni ! Noi trăim in Timișoara,  domnule viceprimar și nu în Moscova anilor 1920, în Berlinul anilor 1933 sau în Palermo anilor 2000”, a transmis Radu Țoancă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Viceprimarul Timișoarei, spre o nouă condamnare?

  1. Dar ia stati un pic nu deviza USR ului este FARA PENALI IN FUNCTI PUBLICE???Sau asta nu se refera la Barna,Lațcău si alti??Da, a fost doar o vrajeala cu care au castigat alegerile. Nu se tine cont de ea. De aia USR-ul au acum 10% in sondaje

  2. USR=Uniunea  Scarbosilor Retardati. Premier ul Zero vrea sa ajunga sub valoarea dov edita, adica sub Zero. Unde rusine nu e, nimic nu e. 

Lasă un răspuns