Zeci de timișeni rău-platnici ar putea scăpa cu indemnizația pentru copii în buzunar

saraci 1

Creșterea valorii indemnizației pentru creșterea copilului (ICC) nu este singura veste bună pe care noul proiect legislativ, ale cărui reglementări au fost anunțate ca intrând în vigoare de la 1 iulie, le-o aduce părinților cu copii mici. De prevederile actului normativ ar urma să se bucure și cei care, în ultima perioadă, nu prea s-au dovedit buni platnici în privința dărilor către autoritățile locale și care, nici mai mult, nici mai puțin, ar scăpa de obligația achitării impozitelor aferente anului trecut. Este vorba de zecile de mămici și tătici cărora le-a fost suspendată plata indemnizației, ca urmare a neplății impozitului aferent anului 2015.

„Primăriile ne-au comunicat lista persoanelor care, la sfârșitul lunii ianuarie, nu își achitaseră obligațiile financiare, acestora fiindu-le suspendată, începând cu data de 1 aprilie, adică la începutul lunii trecute, plata indemnizației pentru creșterea copilului. Conform legii, dacă și după această dată de 1 aprilie și până în 30 august nu vom primi dovada efectuării plății, dreptul la indemnizație al părinților rău-platnici va înceta odată cu ziua de 1 septembrie. Dacă plata impozitului pe 2015 a fost efectuată între timp, iar solicitantul o poate demonstra cu documente, părintele respectiv va reintra în drepturi, fiindu-i achitate și sumele din urmă, din aprilie încoace “, arată Andrei Anca, șeful serviciului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș, în atribuția căruia, printre altele, intră și beneficiile de asistență socială.

Toate aceste persoane ar putea însă scăpa cu fața curată sau, mai bine-zis, cu ICC-ul în buzunar, căci în noua lege sunt menționate şi persoanele care au beneficiat de indemnizaţia de creştere sau de stimulentul de inserţie, dar cărora le-a fost suspendată plata, de la 1 aprilie, pentru neachitarea impozitelor.

În cazul acestora, reluarea plăţii se va face din oficiu, inclusiv pentru perioada de suspendare, ca urmare a viitoarei eliminări, de la 1 iulie, a obligaţiei de a achita datoriile menţionate pentru a beneficia de indemnizaţie sau stimulent.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns