„Nemțoaicele“ rămân preferatele timișenilor

inmatriculare masina

N-au pedigree-ul mașinilor germane și nici nu se remarcă printr-un design comparabil cu cel al mărcilor italiene, dar i-au convins prin fiabilitatea lor pe mulți dintre șoferi, cărora, după ce le-au captat atenția, le-au câștigat și fidelitatea.

Cu circa 200.000 de autoturisme înmatriculate în România, mărcile japoneze își fac, totuși, destul de greu loc în cel mai consistent parc auto județean, cel timișean. Anul trecut, o zecime dintre mașinile noi înscrise în circulație, la care s-au adăugat alte patru procente dintre autoturismele second-hand, purtau una dintre mărcile constructorilor niponi.

În cel mai vestic județ al țării, însă, trendul actual este unul descrescător, chiar dacă mașini Nissan și Toyota, vârfurile de lance ale japonezilor, s-au vândut luna trecută mai mult decât toate modelele comercializate sub sigla Dacia la un loc.

Într-adevăr, dintre cele 1.290 de autoturisme înmatriculate în aprilie cu plăcuțe purtând inscripția „TM“, doar 27 aparțineau brandului național, acesta fiind depășit net de Ford sau Škoda, ca să nu mai vorbim de mărcile germane. Se pare așadar că, pentru bănățeni, lucrul nemțesc rămâne… nemțesc, adică unul bine făcut, durabil și, prin urmare, de încredere.

Așa se explică faptul că în clasamentul primelor cinci mărci ale autoturismelor înscrise în circulație luna trecută, patru sunt germane (de reținut că, în această ierarhie, Dacia a prins ultimul loc în Top 10, la egalitate cu Peugeot). Mai mult decât atât, fiecare a patra mașină înmatriculată în aprilie în Timiș purta sigla VW (321 de autoturisme).

Podiumul este completat de Opel (198) și, oarecum surprinzător, Ford (146), prima parte a ierarhiei fiind încheiată de alte două „nemțoaice“ dragi inimii șoferului bănățean: BMW (106) și Audi (94).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns