Zeci de timișeni cu simptome de gripă

Un pacient din patru care prezenta simptome de gripă a necesitat internare în ultima săptămână. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, din cele 44 de cazuri diagnosticate, 11 au fost internate.

CITEȘTE ȘI: Invitaţie de neuitat de la Poliţia Locală: Şofer de „Wollvagin” parcat neregulamentar, „egzistă plamşe foto”

Reprezentanții instituției susțin că în perioada 25-31 martie, numărul bolnavilor cu gripă clinică a crescut cu 51 la sută față de săptămâna anterioară.

 


CITEȘTE ȘI: Poliștii au încins o miuță cu elevii de la Pedagogic (foto)

 


 

Dintre probele trimise la Institutul ”Cantacuzino” din București pentru confirmarea diagnosticului, săptămâna trecută a venit un singur rezultat pozitiv, fiind identificat în produsele biologice recoltate de la pacient virusul AH3.

CITEȘTE ȘI: De la Sibiu la Nădlac, în curând pe autostradă

Până la ora actuală, în acest sezon gripal, au fost confirmate prin analize de laborator 31 de cazuri de gripă, în zece dintre acestea survenind decesul pacientului.

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului nostru, săptămâna trecută, medicii timișeni au înregistrat 1.630 de îmbolnăviri prin viroze respiratorii și 211 pneumonii, ambele afecțiuni manisfetând o ușoară scădere în ceea ce privește incidența lor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns