Zeci de şoferi, amendaţi cu sume între 2.000 și 10.000 de lei, la Timişoara

Zeci de şoferi, amendaţi cu sume între 2.000 și 10.000 de lei, la Timişoara

Zeci de şoferi, amendaţi cu sume între 2.000 și 10.000 de lei, la Timişoara

După ce, în urmă cu două luni, polițiștii locali au efectuat o amplă acțiune pentru identificarea acelor situații în care unii conducători auto staționează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități din oraș, acțiune cu scop preventiv inclusiv pentru reprezentanții supermarketurilor care au fost informați despre legislația cu privire la necesitatea amenajării acestor locuri conform normelor în vigoare, s-a trecut la verificări în teren pentru a se stabili dacă se respectă Legea 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, a omunicat Poliţia Locală Timişoara (PLT).

Astfel, în ultimele două luni, un număr de 82 de conducători auto au fost depistați și sancționați cu amenzi între 2000 și 10.000 de lei, iar în unele cazuri s-a trecut la ridicarea autovehiculelor. Probleme de acest gen au fost întâlnite pe Străzile Siemens, Simion Bărnuțiu, I. Budai Deleanu, V. Lucaciu, București, Proclamația de la Timișoara, Calea Buziașului, Uranus, M. Eminescu, Circumvalațiunii, V. Pârvan, I. Mureșan etc.

„În intervalul menţionat, aproximativ 30 de timișoreni, inclusiv reprezentanți ai supermaketurilor, au reclamat telefonic că sunt parcate autoturisme pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități din diverse zone din oraș, ultimele sesizări fiind înregistrate ieri pe Strada Carei și Aleea Ionel Perlea.

Reamintim că, potrivit legii, se sancționează ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv””, a transmis PLT.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Alexandru Rafila, la Timișoara: „Dotarea Spitalului de Copii ar putea fi realizată prin împrumut de la Banca Europeană de Investiții”

Sursa foto: PLT


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zeci de şoferi, amendaţi cu sume între 2.000 și 10.000 de lei, la Timişoara

  1. Da,multi bizoni parcheaza asa, si trebuie amendati sa devina civilizati.
    De asemenea multi indivizi lasa masina pe drum,pornesc avariile si cred ca asa e in regula,desi sunt locuri de parcare la 5-10-100 m,dar na,atita stiu si scade burta daca fac citiva pasi.
    Solutia :amendati si masinile ridicate,a doua oara saltat permisul si lasat pieton .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *