Zeci de profesori din Arad au renunțat la vaccinare după ce au fost reprogramați pentru administrarea AstraZeneca în loc de Pfizer

Aproape 60 la sută dintre profesorii timişeni au fost vaccinați cu schema completă

Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad anunţă, miercuri, că zeci de cadre didactice din judeţ au renunţat la vaccinare, nemulţumite că au fost reprogramate fără acordul lor pentru alte zile şi pentru administrarea altui ser, transmite Agerpres.

„Zeci de profesori, membri de sindicat, sunt foarte supăraţi pentru faptul că nu au acces la vaccinul Pfizer BioNTech pentru care s-au programat şi că urmează sa fie vaccinaţi cu AstraZeneca. Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinaţi din cauză că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare. Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că, deşi erau programaţi pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca. Din cauza reprogramării, mulţi colegi, membri de sindicat, au renunţat la vaccinare”, arată SDI Arad într-un comunicat de presă.

Sindicatul consideră că „salariaţii din învăţământul preuniversitar fac parte dintr-un domeniu prioritar de activitate” şi că „prevenirea şi combaterea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ar trebui să reprezinte o atenţie sporită din partea autorităţilor”.”Nu putem fi de acord cu acest tratament inechitabil faţă de salariaţii din educaţie, având în vedere gradul mare de risc la care sunt supuşi atât ei, cât şi elevii de la clasele la care predau. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă educaţia mai este cu adevărat domeniu prioritar, iar profesia de dascăl mai este respectată de către autorităţi”, se mai menţionează în comunicat.

Între 24 februarie și 10 martie, cadrele didactice s-au putut vaccina în centre speciale organizate în țară.
„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. (Limita de vârstă pentru AstraZeneca a fost ridicată în urmă cu două zile – n.r.) Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralizează lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, declara la debutul campaniei speciale coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.
Pe de altă parte, cadrele didactice, care fac parte din etapa a doua a campaniei de vaccinare, s-au putut programa și în platforma de vaccinare, fie personal, fie de către instituția de învățământ.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zeci de profesori din Arad au renunțat la vaccinare după ce au fost reprogramați pentru administrarea AstraZeneca în loc de Pfizer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *