Zeci de persoane amendate la un parastas, într-un oraș din vestul țării

Polițiștii din municipiul Hunedoara au aplicat amenzi în valoare totală de 16.000 de lei în urma unui eveniment privat la care au participat aproximativ 80 de persoane. Au fost sancționați mai mulți dintre cei prezenți, dar identificarea participanților continuă.

CITEȘTE ȘI: Tradiţii şi superstiţii de Buna Vestire: Ce trebuie să pui în pragul casei, astăzi

Polițiștii hunedoreni spun că s-au autosesizat, după ce au văzut  imagini transmise live de la eveniment, pe o rețea de socializare. Ei au identificat locul unde avea loc întrunirea și au descins acolo, însoțiți de cei de la Serviciul Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean.

Conform IPJ Hunedoara, în urma verificărilor, polițiștii au  aplicat, până în prezent, 35 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020. ”În acest caz, polițiștii continuă verificările în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la respectivul eveniment privat, o parte dintre aceștia fiind minori. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal și se vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

A fost vorba, de fapt, despre un parastas, iar participanții stăteau atât în curtea clădirii cât și în interior, fără a respecta normele de protecție anti coronavirus.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns