Zeci de parcele pentru case, într-o zonă frumoasă, nu foarte departe de Timişoara

recas 13

Localitățile aparținătoare de administrația orașului Recaș cunosc din plin fenomenul îmbătrânirii populației și al depopulării, ca foarte multe alte așezări timișene. Cel mai bine vorbește despre această realitate nu evidența populației care va fi chemată la vot, ci situația școlilor din aceste sate.

Astfel, trei dintre ele (Herneacova, Stanciova și Petrovaselo) mai au deschise doar grădinițele, iar în cazul altor două – Bazoșu Vechi și Izvin -, pentru a se evita desființarea ambelor școli gimnaziale, acestea au fost comasate în ultima dintre aceste localități.

constantin carceaPeste această realitate există, însă, și o undă de speranță de revigorare, a declarat viceprimarul Constantin Carcea. Conform acestuia, în satul Herneacova, în urmă cu patru-cinci ani a fost delimitat un PUZ (Plan urbanistic de zonă), prin care erau oferite, în vederea concesionării pentru construirea de locuințe, 50 de parcele.

Până anul trecut nu s-a arătat mai nimeni interesat în a investi aici într-o casă. În ultimele luni, însă, a fost „o adevărată bătaie”, conform viceprimarului, pentru aceste loturi de teren.

În prezent, se pot vedea deja câteva fundații turnate în noul perimetru rezidențial și zidăria unei case. Autoritățile au făcut eforturi pentru încurajarea investitorilor, extinzând apa în această zonă nouă. Cei care construiesc aici sunt mai ales tineri din oraș.

Această schimbare de atitudine față de dezvoltarea rezidențială i-a determinat pe edili să ia în calcul promovarea de noi PUZ-uri pentru locuințe și în satele Stanciova, Petrovaselo și Bazoșu Vechi.

De asemenea, din primăvara anului viitor, vor fi disponibile noi loturi de case, mai precis 60, în oraș, la ieșirea înspre Cramă, pentru că, în prezent, se lucrează la noul PUZ pentru tineri.

Foto: https://stanciova.wordpress.com/


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *