Zeci de mii de timișeni lucrează prin telemuncă

Conform datelor din programul REVISAL, se dovedește faptul că în contextul pandemiei de coronavirus tot mai multe firme și instituții timișene își protejează angajații. Astfel, în baza prevederile legale în vigoare, companiile și instituțiile publice au trecut la programele de telemuncă, muncă la domiciliu sau și-au decalat programul de lucru.

CITEȘTE ȘI: TIR-ul de ATI, ajuns în urmă cu doar câteva zile la Timișoara, s-a stricat. 8 pacienți în stare gravă au fost transferați de urgență

Astfel, conform datelor puse la dispoziție de Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, la ora actuală, 679 de angajatori, cu 22.685 de salariaţi, din județul Timiș au înregistrate contracte individuale de muncă cu clauza de telemuncă. Totodată, 276 de angajatori au înregistrați 1.725 de salariați cu contracte de muncă la domiciliu. De asemenea, pe piaţa muncii din judeţului Timiş 622 de angajatori – cu mai mult de 50 de salariaţi fiecare – și-au decalat programul de muncă. În acest context, prefectul Liliana Oneț face apel la angajatori și angajați să respecte măsurile din HG 967/12 noiembrie 2020 și să treacă la programele de telemuncă sau muncă la domiciliu. De asemenea, în firmele de producție sau în alte companii unde nu se poate trece la telemuncă sau muncă la domiciliu este nevoie să se decaleze programul de muncă pentru a se evita aglomerațiile din mijloacele de transport în comun. Aceste măsuri sunt necesare pentru a se reduce numărul de infectări cu virusul SARS-COV 2 și, implicit, pentru a se evita luarea unor noi măsuri care pot ajunge până la carantinarea altor localități din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns