Zeci de mii de locuitori din vestul țării nu au nici acum curent

enel 7

Un număr de 99 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor societății sunt mobilizate în Banat și intervin în continuare în teren pentru remedierea avariilor provocate de căderile masive de zăpadă, au anunțat ieri reprezentanții companiei.

CITEȘTE ȘI: S-a întâmplat minunea! După 12 ani, s-a semnat contractul pentru centura de sud a Timișoarei

Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse, care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor.

E-Distribuție Banat susține că a suplimentat numărul formațiilor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite.

De asemenea, în cursul ultimelor două zile au fost instalate 30 de grupuri electrogene, în special la unitățile critice cum ar fi spitale și stații de pompare a apei, acolo unde situația a permis aceste soluții, pentru a asigura alimentarea clienților până la revenirea la schema normală.

CITEȘTE ȘI: La doi paşi de Timişoara, elevii și dascălii dârdâie de frig în clase

Ieri, în judeţul Timiș, erau nealimentate 29 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 30 de localităţi.

În Caraș-Severin erau nealimentate 25 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 26 de localităţi.

În judeţul Arad erau nealimentate 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 14 localităţi.

În județul Hunedoara erau nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 24 de localităţi. Liniile erau nealimentate parțial. În urma lucrărilor din timpul nopții și dimineții, numărul clienților nealimentați scăzuse de la 60.000 la circa 44.000, din care aproximativ 18.000 în județul Timiș, 14.000 în Caraș-Severin, 4.800 în Arad și 7.000 în Hunedoara.

Meteorologii au anunțat că nu vor mai fi ninsori în partea de vest a țării, dar astăzi va fi frig, cu temperaturi minime cuprinse între -9 și -4 grade Celsius și maxime care nu vor trece de un grad.

Vremea se va încălzi ușor abia în weekend, când este posibil să se semnaleze ploi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns