Zeci de mii de arbori vor fi plantaţi la marginea Timişoarei. Cum poţi să te implici

impadurire

Zeci de mii de arbori vor fi plantaţi luna viitoare în judeţul Timiş, în cadrul unei campanii naţionale de împădurire pe bază de voluntariat, al cărei scop este să valorifice terenurile nefertile şi să le populeze cu un milion de copăcei.

75.000 dintre aceştia vor ocupa un teren de 15 hectare situat în apropierea Timişoarei, pe raza localităţii Utvin, aparţinând de comuna Sânmihaiu Român, iar cei care doresc să se implice în acest proiect o pot face cu uşurinţă.

„Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a perimetrului de vântul ce aduce pulberi sedimentabile şi pulberi în suspensie din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală. Conform rapoartelor emise de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, aceasta este una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ pentru aer, sol şi pentru apa freatică”, afirmă reprezentanţii Asociaţiei Eco Club Timişoara, care se ocupă de organizarea pe plan local a campaniei care are nevoie de un total de 3.000 de voluntari.

Acţiunea, derulată sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, are loc pe 14 noiembrie, dar în prezent se caută şefi de parcelă care să coordoneze echipe de câte 20 de voluntari. Cei interesaţi pot trimite un e-mail pe adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns