Zeci de migranți au fost descoperiți ascunși în TIR-uri la granița de vest

Zeci de migranți au fost descoperiți ascunși în TIR-uri la granița de vest

Polițiștii de frontieră de la punctele de trecere Borș II, Nădlac II și Vărșand au depistat 36 de cetățeni străini proveniţi din Afganistan, Pakistan şi India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în TIR-uri.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, judeţul Bihor, a fost controlat, pe sensul de ieşire din ţară, un TIR înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu pentru o societate din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 12 cetăţeni străini.

Polițiștii au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în România.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, polițiștii au depistat în ultimele 24 de ore, la ieşirea din România, ascunşi în două TIR-uri, 11 cetăţeni străini. Autovehiculele erau conduse de doi şoferi români, care transportau accesorii de mobilier şi huse auto pentru societăţi comerciale din Croația şi Olanda.

CITEŞTE ŞI: Coloană de TIR-uri de 10 kilometri la Vama Nădlac, pe sensul de ieşire. Aglomeraţie pe autostradă

Cazuri similare s-au înregistrat în cursul nopţii de marți spre miercuri şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor TIR-uri încărcate cu piese și componente auto pentru societăți din Germania, conform  Mediafax.

În urma controlului, în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi 13 cetăţeni afgani, majoritatea solicitanți de azil în România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns