Joi, 2 decembrie, prima zi în care testele de salivă vor fi administrate elevilor

Teste în școli: 25 de elevi, depistați pozitiv

Joi, 2 decembrie va fi prima zi în care testele pe bază de salivă de depistare a infecțiilor cu Covid-19 vor fi folosite în școli, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, propus pentru un nou mandat.

Potrivit lui Cîmpeanu, termenele de livrare de către furnizori a acestor teste către IGSU, autoritatea care a semnat contractele, sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, eșalonat.

„Astăzi am fost informați că va exista o zi de intarziere, ele vor ajunge de la furnizor la IGSU mâine, 25 noiembrie. Am fost asigurat că în termen de 24 de ore vor face ca aceste teste să ajungă în școli”, a afirmat Cîmpeanu, în cadrul audierilor pentru un nou mandat de ministru, la comisiile parlamentare.

El a adăugat că, având în vedere minivacanța din 29 noiembrie – 1 decembrbie (lulni-miercuri), „joi, 2 decembrie va fi prima zi în care aceste teste vor fi folosite în școli”, conform HotNews.ro.

CITEŞTE ŞI: Tusea copiilor, motiv de panică pentru părinţi. Neuromed vine cu o soluţie modernă de diagnostic

Ministerul Sănătății a transmis vineri noua instrucțiune legată de testele pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinții elevilor, înainte de școală, fie la școală, de către cei responsabili. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

Foto: Aleph News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns