Zeci de cetățeni, depistați când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Zeci de cetățeni, depistați când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Zeci de cetățeni, depistați când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Polițiștii de frontieră au descoperit, în ultimele 24 de ore, 30 de cetăţeni din Turcia, Bangladesh și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în diferite mijloace de transport sau deplasându-se pe jos.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, ambii conducând mijloace de transport (un automarfar și o autoutilitară) înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, autoturisme și mobilier pentru societăți comerciale din Belgia și Franța. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci și unu de cetăţeni străini”, transmite Poliția de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Se scumpesc și sucurile! Cu cât vom plăti în plus pentru o băutură răcoritoare după decizia luată de coaliția de guvernare

Potrivit sursei citate, persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite Turcia și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

„Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, nouă persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România”, arată comunicatul de presă.

În toate aceste cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(sursa: Mediafax)

foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *