Zeci de case au răsărit într-un nou cartier, nu departe de Timişoara. Mai sunt parcele libere

casa Parta

Ca orice localitate din zona de interes metropolitan care se respectă, și comuna din apropierea Timișoarei are cartierul său din izlaz, unde s-au atribuit parcele pentru case, cele mai multe pentru tineri.

Încet-încet, noul cartier în care s-au ridicat deja câteva zeci de case prinde contur, iar șantierele sunt prezente aproape pe întreaga suprafață cu care a fost mărit intravilanul localității.

Cel care parcurge însă comuna Parța – căci despre ea este vorba – aflată la doar câţiva kilometri de Timișoara observă că și pe străzile vechi, casele noi încep să fie prezențe obișnuite. Deși se construiește, parcă ritmurile de aici sunt mai domoale ca în alte locuri.

De asemenea, se poate vedea că, din punct de vedere edilitar, ceea ce are Parța, adică rețele de curent electric, apă și gaz și, desigur, asfaltul înaintează pe măsură ce noul cartier se conturează. Deocamdată, însă, drumurile nu au fost asfaltate, ci numai pietruite, pentru ca ele să nu fie deteriorate de mașinile grele care deservesc șantierele.

În fiecare an, însă, infrastructura înaintează și nici în acest an nu va fi altfel. Sunt prelungite, astfel, drumuri sau utilități. Programul investițional al comunei Parța cuprinde pentru 2016 extinderi ale distribuției de gaz, ale rețelelor de apă și de curent electric, inclusiv a iluminatului public, pe străzile cu case noi din cartierul din izlaz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *