Pericol de poluare într-un mare cartier al Timişoarei?

Freidorf 1

Timișoara nu este un oraș ocolit de poluare, cazul zonei UMT devenind deja unul clasic, iar mirosurile care vin din zona platformei industriale de pe Calea Buziașului fiind sesizate și de conducerea municipalității. Un nou posibil caz de poluare a apărut în aceste zile în orașul de pe Bega.

Locuitorii cartierului Freidorf, îngrijorați și ajunși la capătul răbdării, au solicitat sprijinul autorităților și al presei pentru a rezolva o situație care nu le mai dă răgaz să respire, la propriu.

„Începând cu aproximativ două-trei săptămâni în urmă, în toată zona Freidorf (posibil nu numai în această zonă), se simte în aer un miros toxic, foarte urât, deranjant, care nu permite respirarea normală a aerului de afară întrucât generează o reacție de vomă, greață, scârbă. Nu se cunoaște sursa acestui miros și nici cauza lui, fapt ce ne face să ne îngrijorăm mai mult! Am solicitat instituțiilor abilitate să efectueze cercetările necesare (sperăm să fie deja efectuate, aceste cercetări) pentru a se stabili proveniența mirosului extrem de deranjant și luarea măsurilor necesare pentru a se stopa generarea, în continuare, a acestui miros insuportabil. De asemenea, solicităm informarea cetățenilor cu privire la proveniența mirosului și cauza generatoare a acestuia pentru a ne diminua îngrijorarea. Menționăm faptul că în urmă cu două săptămâni mirosul se simțea în timpul dimineții (orele 8,30-11,30), nepermițând cetățenilor aerisirea corespunzătoare a locuințelor, iar săptămâna aceasta mirosul a apărut la lăsarea serii (după ora 19,30) și până târziu noaptea (la ora 1 se înregistra un miros extrem de puternic)”, se arată în mesajul timișorenilor din această zonă.

Deocamdată, nici autoritățile locale, nici cele de mediu nu au făcut vreun anunț cu privire la poluarea resimțită de locuitorii din Freidorf, în zonă aflându-se mai multe întreprinderi industriale. Acestea nu sunt neapărat sursa mirosului foarte neplăcut și potențial toxic, pentru că o parte a oamenilor din cartier susțin că poluarea olfactivă se simte mai puternic în apropiere de canalul Bega.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Pericol de poluare într-un mare cartier al Timişoarei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *