Zeci de câini ridicați de polițiști dintr-o fermă abandonată din vestul țării

caini 4

Zeci de câini care trăiau în incinta unei foste ferme zootehnice au fost salvați de polițiștii de la protecția animalelor Hunedoara. Acțiunea oamenilor legii a beneficiat și de sprijinul administrației locale din Orăștie.

CITEȘTE ȘI: Crește interesul imobiliar în zona rurală timișeană

O fost fermă de pe raza municipiului Orăștie s-a transformat în casă pentru zeci de câini. Polițiștii spun că ferma era abandonată de ani buni. Așa că aici au fost aduși câini maidanezi. Cum însă condițiile în care trăiau erau improprii, polițiștii au descins la fermă.

Animalele erau ținute  fără hrană şi fără apă, în halele dezafectate. Cei 69 de câini sunt dintr-o rasă comună şi, din primele cercetări ale poliţiştilor, ar fi fost aduşi la ferma părăsită de către o persoană iubitoare de animale, dar care nu le-a putut oferi condiţii normale de viaţă.

Ferma este abandonată de mai mulţi ani, iar proprietarul acesteia nu locuieşte în judeţul Hunedoara. Bărbatul a colaborat cu poliţiştii şi, potrivit acestora, nu ar avea vreo implicare în aducerea câinilor acolo.

„Cercetările continuă, persoana sau persoanele care au adăpostit câinii acolo, în condiţii improprii, fiind pasibile de a fi sancţionate, conform legii”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au  emis un ordin de plasare în adăpost. În acestuia au fost ridicați cei 69 de câini și relocaţi în adăpostul unei asociații pentru protecția animalelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns