Zece milioane de euro pentru alimentarea cu energie electrică

statie enel

După ce a provocat multe nemulţumiri în rândul consumatorilor de energie timişeni, iată că dinspre Enel vin şi veşti bune.

Astfel, E-Distribuție Banat a început un proiect în valoare de zece milioane de euro pentru construcția unei stații de transformare noi la Dumbrăvița, în nordul municipiului Timișoara, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție și siguranța în alimentarea cu energie electrică, precum și pentru a oferi posibilități mai bune de conectare de noi consumatori.

Stația de transformare Covaci va fi construită pe un teren achiziționat recent de către E-Distribuţie Banat. În funcție de durata procedurilor de autorizare și a celor de achiziție, construcția proiectului este prevăzută să înceapă în trimestrul 4 al acestui an, iar finalizarea este estimată pentru primul trimestru al anului 2021.

Noua stație va avea o capacitate totală de 50 MVA (Mega Volt Amper), cu posibilități de amplificare, asigurată de două transformatoare 110/20 kV, ceea ce va permite asigurarea consumului clienților din zonă alimentați în prezent din alte surse, precum și racordarea de noi consumatori, casnici și industriali, din zona aflată în nordul municipiului Timișoara.

Stația va fi alimentată din linia electrică de înaltă tensiune (110 kV) din apropiere și va fi introdusă în sistemul Telecontrol al companiilor E-Distribuție, ceea ce va permite operarea și efectuarea manevrelor de la distanță, din dispecerat, reducând timpii de intervenție și îmbunătățind calitatea serviciilor.

Stația de transformare va fi dotată cu echipamente noi, compacte, cu eficiență sporită, consum propriu redus și riscuri minime pentu mediu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Zece milioane de euro pentru alimentarea cu energie electrică

  1. Din pacate, din cate mi-a zis un amic de la ENEL, nu se dau bani pentru intretinerea retelelor, care pica pe rand, ca mustele. Bucuresti uber alles!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *