Zece mii de timișoreni sunt așteptați să-și ridice privirea spre cer

Baltic Bees

Nu vom avea parte de ciupercile parașutelor deschizându-se în înalturi și nici de evoluțiile MIG-urilor purtând emblema Aeroclubului Sportiv al României, cea de a treia ediție a Timișoara Airshow, spectacolul aviatic programat sâmbătă, pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, având cu toate acestea un program deosebit de atractiv.

Drept urmare, organizatorii se așteaptă la o afluență serioasă de spectatori, estimând la circa 10.000 de persoane numărul celor care își vor dori să se numere printre participanții, fie ei și pasivi, la mitingul aerian.

Totul a fost, de altfel, pus la punct, pentru ca evenimentul cu mare priză la public să se desfășoare ca la carte, chiar dacă asta va însemna perturbarea orarului de zbor ale unor curse cu plecare de pe aerodromul timișorean.

Pentru a face loc mitingului, zborul Timișoara-Bergamo a fost anulat, alte două curse fiind reprogramate. Astfel, zborul spre Roma-Ciampino va decola la ora 8,50, în loc de ora 7, în timp ce cursa de Dortmund va pleca la ora 8,15, în loc de 6,40. Totodată, prima cursă care va ateriza pe „Traian Vuia“ după încheierea spectacolului aerian va fi cea de Eindhoven, la ora 13,25.

Această adolescentă a făcut ca zeci de poliţişti să fie ANCHETAŢI. Totul a pornit de la o postare pe Facebook

„Le recomandăm pasagerilor care vor călători, înainte sau imediat după mitingul aviatic, să aibă la îndemână biletul de avion, pentru a putea intra cu ușurință în aeroport“, îi sfătuiește directorul operațional al Aeroportului din Timișoara, Marian Chivu, pe viitorii pasageri.

Cât despre spectatori, aceștia vor avea la îndemână facilități de parcare sporite față de anul trecut, numărul de locuri rezervat autoturismelor crescând la 3.000. Ca și la ediția precedentă, mașinile vor putea staționa în partea dreaptă a drumului spre aeroport, primul acces spre zona respectivă fiind amenajat în dreptul fabricii Dura.

De altfel, polițiștii rutieri și angajați ai AIT vor organiza filtre pe drumul spre aeroport, pentru fluidizarea traficului și direcționarea vizitatorilor „motorizați“ în parcarea amenajată pe spectatori.

VIDEO! „Shaorma” care te slăbeşte

La mitingul aviatic se va putea ajunge chiar și în lipsa unei mașini personale, prin intermediul unor curse de autobuz RATT, care vor avea plecări, din 15 în 15 minute, din stația de la Punctele Cardinale, urmând ca, după încheierea evenimentului, spectatorii să fie aduși, cu aceeași frecvență, în oraș.

Evoluțiile aeriene vor începe la ora 9, programul ediției 2016 a Aeroshow-ului urmând să se încheie la ora 12,30.

De pe afiș nu vor lipsi Iacării României – formaţie de trei avioane de tip YAK 52TW şi ASALT, formaţie de cinci avioane ultraușoare ULM, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene cu elicoptere de tip IAR 330 PUMA, dar și, ca un element de noutate, letonii de la Baltic Bees, team considerat la ora actuală drept cea mai valoroasă formație de aviație acrobatică din Estul Europei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zece mii de timișoreni sunt așteptați să-și ridice privirea spre cer

  1. De cand are Aeroclubul Sportiv a Romaniei avioane de vanatoare de tip MIG? Aeroclubul detine doar avioane ultrausoare si planoare. MIG apartin doar de MApN si nu poarta alte embleme!

Lasă un răspuns