Zece imigranţi răniţi în Ungaria. Şoferul care a condus camioneta este din Timişoara

dubita

Zece imigranţi au fost răniţi vineri, după ce o camionetă condusă de un român, arestat pentru trafic de imigranţi, s-a răsturnat pe autostrada M5, în vestul Ungariei, a anunţat poliţia ungară. Camioneta era înmatriculată în Timişoara, iar în aceasta se aflau aproximaiv 40 de imigranţi sirieni, au declarat surse judiciare.

În camionetă se aflau circa 40 de imigranţi – surse

Surse judiciare au declarat că autovehiculul care s-a răsturnat în noaptea de joi spre vineri pe autostrada din vestul Ungariei era condus de cetăţeanul român Emil Raiciu.

Acesta ar fi preluat aproximativ 40 de imigranţi sirieni de la graniţa cu Serbia şi ar fi urmat să îi treacă ilegal frontiera în Austria.

Potrivit aceloraşi surse, la kilometrul 102 pe autostrada M5 camioneta s-a răsturnat, iar în urma impactului 18 sirieni şi şoferul ar fi fost răniţi, iar celelalte persoane aflate în autovehicul au fugit.

Potrivit Reuters, care citează un comunicat postat pe site-ul poliţiei ungare, forţele de ordine au găsit cel puţin 18 imigranţi sirieni – dintre care zece erau răniţi – lângă autostradă, în noaptea de joi spre vineri.

Aceştia probabil se aflau în camionetă la momentul accidentului, în timp ce vehiculul se îndrepta către Budapesta, se arată în comunicat.

Cei zece sirieni răniţi au fost conduşi la spital, pentru a primi îngrijiri.

Şoferul român a fost arestat pentru trafic de persoane, a declarat vineri David Benedek, un purtător de cuvânt al poliţiei din Bacs-Kiskun, citat de MTI.

Un paznic din Kunszallas, care l-a găsit pe şoferul român, în vârstă de 31 de ani, rănit la o mână, a informat poliţia. După ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, acesta a fost reţinut, interogat şi acuzat de trafic de persoane, potrivit agenţiei ungare.

Valul de refugiaţi care se îndreaptă către Ungaria continuă – în pofida gardului pe care autorităţile ungureşti îl ridică pe cei 175 de kilometri de frontieră cu Serbia.

Problema este deosebit de îngrijorătoare pentru Ungaria – care a devenit de facto al doilea punct de intrare a imigranţilor în UE, după Grecia. Budapesta a înregistrat a treia zi consecutiv un număr-record de imigranţi – 3.241 – joi.

Europa se confruntă cea mai importantă criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial încoace. Este vorba despre oameni care fug din calea unor conflicte sau a sărăciei din ţări din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *