Zece blocuri vor fi reabilitate termic cu bani europeni

reabilitare blocuri semnare contract

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Timișoara au semnat astăzi contractele de finanțare pentru trei noi proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice în sectorul rezidențial.

Sunt proiecte în valoare totală de peste 20 de milioane de lei, care prevăd reabilitarea termică a unui număr de zece blocuri de locuințe: Calea Circumvalațiunii nr. 67 (regim de înălțime S+P+10E), Aleea F.C. Ripensia nr. 16-18-20-22 (S+P+10E), str. Gheorghe Lazăr nr. 42 (S+P+10E), Intrarea Doinei, bloc format din cinci tronsoane – scara 19 (S+P+Mz+8E), scara 21 (S+P+Mz+8E), scara 23 (S+P+6E+2Er), scara 25 (S+P+8E), scara 31 (S+P+6E+2Er), Aleea Azurului nr. 9, bl. 14 (S+P+4E), str. Nicolae Labiș bl. 1 (S+P+4E), Intrarea Pădurarilor nr. 5 (S+P+4E), str. Martir Vasile Balmuș nr. 9-11 (S+P+4E), str. Dr. Ioan Mureșan nr. 61-63 (S+P+4E), str. Sirius nr. 32, bl. E14 (S+P+4E). În total, aproape 900 de apartamente vor beneficia de un consum redus de energie prin implementarea celor trei proiecte.

Investițiile vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea locuințelor, reducerea emisiilor de bioxid de carbon și îmbunătățirea aspectului urbanistic.

Sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei neconforme și închiderea balcoanelor cu tâmplărie etanșă cu ramă din PVC, reabilitarea termică a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel. Contractele au fost semnate de Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe.

Operațiunea A – Clădiri rezidențiale. Valoarea totală a celor trei proiecte este de 20.670.376,93 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 12.140.118,83 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *