Zăpadă de cinci centimetri pe muntele Ţarcu

Iarna loveşte în plină toamnă: ANM a emis alertă de ninsori și lapoviță

Precipitaţiile care au căzut încontinuu în ultimele zile, nu au dus la creşteri spectaculoase ale debitelor principalelor râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Specialiştii susţin că din cauza lipsei de apă din sol nu au fost semnalate creşteri importante ale cotelor apelor.

Potrivit lui Luci Ervin, directorul tehnic al Administraţiei bazinale de Apă Banat, debitul Begăi la intrare în Timişoara era ieri de 14,5 metri cubi pe secundă, iar al Timişului, în secţiunea Şag, de 2,2 mc/s. De asemenea, la Gătaia, Bârzava avea un debit de 1,7mc/s, iar în secţiunea Partoş, de 1,9 mc/s.

Vineri s-au înregistrat noi cantităţi semnificative de precipitaţii. Astfel, la Timişoara au căzut 27 de litri pe metru pătrat, la Chizătău – 27 l/mp, la Topolovăţ – 37 l/mp, la Gătaia – 25 l/mp, la Nădrag – 28 l/mp, la Gârlişte (judeţul Caraş-Severin) – 28 l/mp, pe Semenic – 39 l/mp, Ţarcu – 24 şi la Secăşeni – 23 l/mp.

Pe muntele Ţarcu a nins, zăpada măsurând deja cinci centimetri.

În ceea priveşte acumulările de apă, lacul Trei Ape este plin la 67 la sută din capacitatea totală, Văliugul la 63 la sută, Secu la 84 la sută, Poiana Mare la 83 la sută, Herculane la 66 la sută, Rusca-Teregova la 75 la sută şi Surduc, sută la sută.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns