Vulcanul indonezian Semeru a erupt, populația este avertizată să stea departe (video)

Vulcanul indonezian Semeru a erupt, populația este avertizată să stea departe (video)

Vulcanul indonezian Semeru de pe insula Java a erupt duminică dimineața, aruncând cenușă de 1,5 km în aer. Acest fapt a determinat autoritățile să avertizeze locuitorii să stea departe de zona de erupție.

Agenția indoneziană de atenuare a efectelor dezastrelor, BNPB, citată de Reuters, a avertizat locuitorii să nu desfășoare nicio activitate pe o rază de 5 km de centrul erupției și să nu se apropie la 500 de metri de malurile râurilor din cauza riscului de curgere a lavei.

Agenția japoneză de meteorologie a declarat că monitorizează posibilitatea producerii unui tsunami în această zonă după erupție, a relatat postul public de televiziune NHK.

Vulcanul a început să erupă la ora 2:46 a.m. (1946 GMT, sâmbătă), a precizat BNPB într-un comunicat. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat nori gri de cenușă în zonele din apropiere.

BNPB nu a reacționat la avertismentul Japoniei privind riscul de tsunami.

CITEȘTE ȘI: El era Cătălin, Avocatul31, cel care a făcut subtitrările în română a nenumărate filme | A murit la vârsta de 50 de ani

Autoritățile indoneziene au distribuit măști locuitorilor din zonă, a precizat BNPB într-un comunicat, adăugând că activitatea vulcanică a rămas la nivelul III, sub cel mai înalt nivel, IV.

Cu 142 de vulcani, Indonezia are cea mai mare populație la nivel global care trăiește în apropierea unui vulcan, inclusiv 8,6 milioane de locuitori pe o rază de 10 km, conform Mediafax.

Foto: Thai PBS World


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *