Vreţi să vă umpleţi cămara pentru la iarnă? Nu departe de Timişoara se sărbătoresc roadele toamnei

Bucate din şpaisul bănăţean şi Roadele Toamnei, la Timişoara

Dacă se apropie luna lui Brumărel, într-o comună timişeană, situată nu departe de Timişoara, e rost de mare sărbătoare.

„A devenit pentru noi o tradiţie ca, în fiecare toamnă, în octombrie, să organizăm în localitate Festivalul Roadele Toamnei, o manifestare care ajunge anul acesta la cea de-a IV-a ediţie. Este vorba despre un eveniment dedicat comunităţii, unul croit pe tiparul celebrărilor de odinioară legate de sfârşitul verii, un mod de a ne dovedi recunoştinţa faţă de pământul care a răsplătit truda ţăranului şi îl hrăneşte în continuare din belşugul său.

Pe la noi, sărbătoarea aceasta înseamnă musai un concurs de gătit, în cadrul căruia participanţii se întrec în a prepara cele mai bune bucate la ceaun şi se străduie să convingă asistenţa că-s meşteri într-ale artei culinare, într-ale gulaşului bine condimentat sau ale iahniei de fasole cu ciolan. Distracţia durează o zi întreagă.

Producătorii agricoli îşi desfac marfa, lumea se bucură de muzică, se încinge jocul de table care ia forma unei competiţii între săteni. Premiul cel mare, miza concursului, este, de fiecare dată, un berbecuţ”, ne spune Florentin Cristeţi, primarul Giulvăzului, adăugând că precedentele ediţii ale festivalului s-au bucurat de mare priză printre localnici.

„Încă nu i-am stabilit data exactă în decursul lunii care vine. Important este că nu depindem de condiţiile meteo, întrucât toată sărbătoarea se desfăşoară la adăpost, la căminul cultural”, mai spune edilul-șef.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *