Vremea s-a sucit din nou! La ce să ne aşteptăm în această săptămână

vremea 4

După episodul de răcire a vremii de duminică, meteorologii spun că de luni se încălzeşte din nou, devenind mai cald decât normal în sudul și estul țării și apropiat de normal, în rest.

Duminică, în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vremea a devenit răcoroasă, în timp ce în restul ţării a fost tot cald, izolat caniculă la orele amiezii în est şi în sud-est, unde local şi disconfortul termic a fost ridicat.

Luni, se încălzeşte din nou, devenind mai cald decât normal în sudul și estul țării și apropiat de normal, în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în zonele de deal şi munte, iar la începutul zilei şi în extremitatea estică a ţării, unde pe arii restrânse vor cădea averse, însoţite de descãrcãri electrice şi grindină.

Temperaturile, în creştere în jumãtatea de vest a teritoriului şi în scãdere uşoarã în rest, vor fi cuprinse între 24 de grade la Suceava şi 34 de grade la Giurgiu.

În zona Banatului, deşi temperaturile maxime nu vor mai depăşi 30 de grade Celsius, pentru toată săptămână, meteorologii au prognozat doar timp frumos şi mult soare.

La munte, cerul va avea înnorări temporare şi mai ales după-amiaza şi pe parcursul serii, local în zona Carpaţilor Meridionali şi pe arii restrânse în restul masivelor montane se vor semnala averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua anterioară.

La mare vremea se va răci faţă de intervalul precedent şi va fi schimbătoare ca aspect. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a zilei, când, vor mai fi averse slabe şi descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare – cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 km/h. Temperaturi maxime vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade şi minime între 19 şi 21 de grade

Marţi, termperaturile vor creşte uşor în majoritatea regiunilor -maximele se vor încadra între 26 in nordul Moldovei (Suceava) şi 34 de grade in Lunca Dunarii (Giurgiu).

Cerul va fi variabil şi mai ales dupã-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte din sud-vestul ţării şi cu totul izolat în rest, se va înnora temporar şi pe arii restrânse vor cădea averse, însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla mai intens pe timplul ploilor şi în estul ţării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vremea s-a sucit din nou! La ce să ne aşteptăm în această săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *