Vremea rămâne MAI RECE decât ar fi normal. Vezi prognoza pentru Banat

În mare parte din ţară temperaturile vor rămâne negative în următoarele zile şi pe alocuri vor fi posibile chiar fulguieli.

Duminică, în zonele de deal şi de munte, în special cele din vestul ţării, va predomină o vreme frumoasă, cu cer variabil, condiţii în care valorile termice diurne vor fi apropiate sau chiar peste cele normale la sfârşitul lunii ianuarie. În schimb, în zonele joase de relief vremea va fi rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea în centru şi în sud; înnorările vor fi în general persistente şi local se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură sau
fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 7 grade, iar cele minime între -12 şi -2 grade, mai scăzute în sudul Olteniei, dar cu precădere în estul Transilvaniei, unde se vor înregistra -18…-16 grade.

Luni, în regiunile extracarpatice, dar local şi în zonele joase din vest şi centru, vremea va fi în general închisă şi rece, pe arii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură şi trecător va fulgui. În restul teritoriului cerul va fi variabil, ceaţa se poate semnala doar izolat dimineaţa şi noaptea, iar valorile termice diurne vor fi în jurul mediilor climatologice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -12 şi -3 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -19 grade.

Marţi, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă diminineata şi noaptea, mai ales în Transilvania. În regiunile extracarpatice, nebulozitatea joasă va fi în general persistentă şi trecător se va asocia cu burniţă sau fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi, mai ales spre seară şi noaptea, în Banat, Crişana şi Maramureş izolat vor fi posibile precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În special dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură, local în centrul ţării şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade izolat în Câmpia Română şi în zonele depresionare din centru şi 6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -14 şi -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre -19 grade.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns