Vremea o ia razna!

Meteorologii au emis atât o atenționare Cod Galben de caniculă, valabilă în special pentru partea de sud a țării, cât și una de ploi și vânt puternic.

Astăzi, vremea se va menţine caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum şi în sudul şi centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În restul teritoriului doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi se va atinge pragul de disconfort termic.
Tot astăzi, între orele 07:45 și 09:00, în zona : vestul jud. Bihor, îndeosebi în zona delimitată de localităţile: Salonta – Tinca – Sânmartin – Biharia – municipiul Oradea.

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, cantităţi de precipitaţii care pot depăşi izolat 25 l/mp.

Va ploua, astăzi, și în Transilvania și în județele din nordul țării, însă nu sunt prognozate fenomene meteo periculoase.

În Dobrogea, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va fi de 31 de grade Celsius.

 

Citeşte şi:

Şoferii din Timişoara „driblează” legea, pietonii şi bicicliştii… plătesc! – FOTO

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns