Vreme deosebit de caldă în zona Banatului

bega 9

Locuitorii din Banat vor avea parte în acest weekend de un timp minunat, cu temperaturi neobișnuite pentru această lună, conform prognozei meteorologice. Potrivit specialiștilor, acest fapt este cauzat de încălzirea globală, iar tendința este ca perioadele cu temperaturi ridicate să fie din ce în ce mai lungi.

Astfel, sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă. La Timișoara și Sânnicolau Mare vor fi 23 de grade, iar la Lugoj – 24. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zona de munte, unde local vor fi câteva averse însoțite de descărcări electrice, însă în rest aceste fenomene se vor consemna doar izolat. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare pe durata averselor.

Temperaturile maxime în Banat vor fi cuprinse între 22 și 26 de grade Celsius, iar cele minime, între 9 grade în depresiuni și 14-15 grade la deal.

Duminică, mercurul în termometre va urca până la 25 de grade la Timișoara și Lugoj și până la 24 de grade la Sânnicolau Mare, dar în unele locuri din Banat vor fi chiar și 28 de grade Celsius. Minimele se vor situa între 9 și 16 grade.

Cerul va fi în general senin, fiind posibile doar înnorări trecătoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *