„Vrem să deblocăm situația de pe autostrada Lugoj – Deva“

autostrada Lugoj Deva 2

Cu toate că mulți timișoreni au făcut deja cunoștință, la volanul autoturismului, cu autostrada Lugoj – Deva, magistrala rutieră care acoperă cei o sută și ceva – nu prea mulți – de kilometri care despart cele două orașe mai are destul de așteptat până la finalizare.

Mai exact, până la finele celui de-al treilea trimestru din 2018, când este estimată încheierea investiției care, potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene, se cifrează la 410 milioane de euro.

În cunoscuta, de-acum, tradiție românescă, lucrările începute la loturile 2, 3 și 4 au fost oprite în mai multe rânduri, din te miri ce motive. Ba se constata lipsa vreunei autorizații de construire, ba trebuia stabilizat un versant sau amenajat nodul rutier de la Șoimuș, ba se dădea peste un cimitir neautorizat sau vreo peșteră cu lilieci, de săreau ecologiștii cât colo.

Toate aceste tracasări, întârzieri, probleme l-au pus pe drumuri, la propriu, pe directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), sosit pe șantierele din vestul țării pentru a constata, la prima mână, realitatea din teren.

„Am văzut toate loturile autostrăzii Lugoj – Deva. Avem întârzieri atât din culpa constructorului, cât şi din alte culpe independente de voinţa lui, iar împreună facem toate demersurile să deblocăm situaţia“, arată Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, care pare a ști cum stă treaba cu ochiul stăpânului care îngrașă vita:

„Am venit să văd mai multe şantiere şi, de asemenea, dacă promisiunile pe care le-am auzit, cum că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului, au sau nu potenţial. Mai mult decât atât, consider că nici constructorii nu trebuie să se simtă singuri şi, când spun asta, mă gândesc la colaborarea strânsă în timpul derulării contractului. Tot în cadrul acestei colaborări aş vrea să mai adaug că şi controlul va fi o constantă în relaţia beneficiar – antreprenor, condiţie valabilă pentru oricare dintre şantierele în lucru“.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Vrem să deblocăm situația de pe autostrada Lugoj – Deva“

  1. „ba se dădea peste un cimitir neautorizat sau vreo peșteră cu lilieci, de săreau ecologiștii cât colo” Nu va dau dreptate. Daca ati fi un om lipsit de educatie domnule Horescu, as fi acceptat ce ati scris in pasajul citat.

    Plec de la ideea ca sunteti un om educat si pasajul a fost doar un derapaj. Nu pot crede ca un om de talia dvs. ar putea trece cu buldozerul peste orice rezervatie de flora si fauna pentru a realiza mai repede o autostrada.

    Sau poate ati dori sa va cresteti copii intre betoane sau chiar pe autostrada frumos betonata penste un areal protejat?
    Natura e unul din cele mai de pret lucruri pe care le avem si trebuie sa o prezervam pentru copii nostri.

Lasă un răspuns