”Vreau o cameră fără ferestre”. Drama unui copil ucrainean ajuns în județul Timiș

”Vreau o cameră fără ferestre”. Drama unui copil ucrainean ajuns în județul Timiș

17 refugiați din Ucraina se află cazați la Sânnicolau Mare, unde le sunt asigurate toate condițiile necesare, de la adăpost, până la hrană, asistență sanitară și educație pentru copii. Este vorba de șapte femei și zece copii, dintre care cel mai mic are doar șapte luni.

Sosirea lor a impresionat autoritățile din orașul menționat, emoționantă fiind atitudinea unui copil care intra prin toate încăperile spațiului unde li s-a oferit cazare, în speranța că va găsi una… fără ferestre.

”Ne-am dat seama cât de traumatizat era acel copil, nu mai voia să mai vadă nimic, după ce a fost martor la asemenea orori”, spune Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare.

Edilul a anunțat că există, în continuare, deschidere și pentru alte persoane refugiate din Ucraina și că a fost demarată o campanie de ajutorare a acestora, unde se strâng produse alimentare neperisabile și donații financiare, centralizarea făcându-se la primărie.

O parte a grupului de refugiați ajunși la Sânnicolau Mare, unde intenționează să rămână mai multă vreme, a fost prezentă în conferința de presă de la PNL Timiș, unde au povestit despre clipele cumplite prin care au trecut ei și conaționalii lor.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că situația de la Sânnicolau Mare este un model de inspirație și că va extinde și de la nivelul CJT modalitățile de sprijin pentru poporul ucrainean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns