Vouchere de vacanță pentru angajații din privat, tot pe banii statului? Care sunt condiţiile

Vești bune pentru cei care să doresc beneficieze de vouchere de vacanță cu toate că nu sunt bugetari. Astfel, și angajații din privat s-ar putea bucura de aceste beneficii potrivit unui proiect nou depus la Camera Deputaților.

Angajații români ar putea să aibă motive de fericire în această vară și să primească vouchere de vacanță, chiar dacă nu sunt bugetari. Conform unui nou proiect, depus de un deputat PNL, angajații care lucrează în mediul privat ar urma să primească vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei. Conform informațiilor, contravaloarea lor ar urma să fie dedusă din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv impozitul pe profit, scrie capital.ro.

”Alături de senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma, am inițiat și depus joi, 21 februarie, la Camera Deputaților, un proiect de lege privind acordarea voucherelor de vacanță în mediul privat. Propunerea noastră, susținută și de colegii din PNL, prevede acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei/an/persoană, pentru angajații din mediul privat, care să fie deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit”, a transmis deputatul Ion Ştefan.

De asemenea, acesta a precizat că această măsură ar urma să elimine discriminarea în privința veniturilor.

”Acordarea acestor vouchere de vacanță și celor din mediul privat va stimula și industria turismului, aducând încasări suplimentare la bugetul de stat. Angajatul din sectorul privat căruia îi cresc veniturile își poate petrece o vacanță în țară, cu rol de recuperarea capacității de muncă, iar acesta va avea un grad de motivare ridicat și așa putem vorbim despre creșterea productivității muncii”, au mai explicat aceștia.

Pânăîn prezent, însă, voucherele de vacanță au fost acordate doar angajaților de la stat. Aceștia vor primi tichete de 1.450 lei, ce vor fi acordate angajaților din sectorul public și în 2019 și în 2020, potrivit capital.ro.


Contactează autorul la: [email protected]

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Vouchere de vacanță pentru angajații din privat, tot pe banii statului? Care sunt condiţiile

  1. Ce minte au astia? Impozitul pe profit de 5% este la 1450 lei de 73 lei!

    Deci, care patron va da 1450 lei ca sa „economiseasca” 73?

    Corect ar fi ca toti angajatii, inclusiv cei din mediul privat sa primeasca aceste vouchere de la stat!

Lasă un răspuns