Votul deputatei Uniunii Bulgare din Banat a stârnit revolta membrilor formațiunii

Scandalul votării recentelor modificări din Codul penal prinde și alte ramificații.

Trimisă în Parlament să reprezinte interesele minorității bulgare din România, deputata de Timiș Petronela Mihaela Csokany a acționat pe cont propriu.

Ea a fost unul dintre cei nouă parlamentari ai minorităților naționale care s-a exprimat pentru adoptarea noilor reglementări în materie penală.

CITEȘTE ȘI: Viața lui Cătălin s-a stins pe Facebook! Era la volan și stătea pe telefon, iar ultimul mesaj a fost trimis de mama acestuia

”Deputata Csokany Petronela Mihaela nu a solicitat și nici nu a primit mandat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România referitor la modul în care să voteze.

Votul deputatei Csokany Petronela Mihaela a fost exprimat în nume propriu, urmărindu-și un interes personal.

În acest sens, invederăm opiniei publice că există o plângere penală, depusă în 18 ianuarie 2018 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe numele deputatei”, a transmis conducerea uniunii.

Mai mult decât atât, reprezentanții formațiunii atrag atenția că Petronela Csokany se află de mai mult timp într-o relație conflictuală cu Uniunea Bulgară din Banat, între cele două părți existând și litigii aflate pe rolul instanțelor timișene:

”De foarte mult timp ea nu mai reprezintă interesele Uniunii Bulgare, neavând contact cu majoritatea etnicilor bulgari și dezavuăm comportarea ei în calitate de deputat”.

Pentru adoptarea proiectului de modificare a Codului penal, erau necesare 165 de voturi. A trecut cu 167.

Alianța avea, teoretic, asigurate, 168. Doar că, la ședință, o parte din ei au lipsit.

UDMR a anunțat că se abține de la vot, iar voturile necesare pentru adoptarea proiectului au venit de la cei nouă deputați ai minorităților, printre care și deputata Csokany.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Votul deputatei Uniunii Bulgare din Banat a stârnit revolta membrilor formațiunii

  1. Csokany Petronela Mihaela, care momentan este cercetată penal, îi succede lui Mircovici Niculae, condamnat penal, sentință definitivă. Aceste asociații ale minorităților sunt niște cuiburi de viespi în care se adună tot rahatul din comunitățile respective. Fără penali în funcții publice !!! Minoritățile să se ocupe de cultură nu de politică !!!

Lasă un răspuns