Vor intra sau nu avocații în grevă generală?

avocati Timisoara

La sfârşitul săptămânii a avut loc Congresul național al barourilor din România, prilej cu care s-a discutat și despre recentele afirmații publice ale ministrului justiției pe marginea modificării legii avocaturii.

Raluca Prună a criticat unele dispoziții din textul de lege, îndeosebi cele care se referă la confidențialitatea relației dintre un client și avocatul său (discuțiile dintre cei doi neputând fi folosite ca probe într-o anchetă penală) și despre dreptul decanului de barou de a asista la percheziția domiciliară și la sediul profesional al unui avocat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: Cine a câștigat consiliile județene / HARTĂ

În replică, avocații au ținut să precizeze că aceste prevederi sunt instituite în toate statele democratice din lume și nu se pune problema unei ”superimunități” a avocaților, așa cum a lăsat să se înțeleagă ministrul justiției. Astfel, în cadrul congresului avocaților s-a discutat și despre inițierea unor forme de protest față de afirmațiile denigratoare la adresa acestora, urmând însă ca fiecare barou să decidă care va fi aceasta.

Marţi, avocații din Timiș se vor întruni pentru a analiza situația și pentru a hotărî dacă vor protesta împotriva atacurilor denigratoare. Ca o paralelă, membrii Baroului din Alba au luat deja în discuție posibilitatea declanșării unei greve generale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns